2014. november 11., kedd

Fórum vs Facebook

Rengeteg olyan hozzászólás érkezik a Facebook bejegyzéseinkhez, amik számos hasznos és érdekes információt tartalmaznak. Sajnálatos, hogy egy ilyen bejegyezés megkeresése a Facebook idővonalon már egy-két nap után is hosszadalmas lehet (és akkor nem beszéltünk egy-két hónapról). Biztosan más is találkozott már olyan problémával, hogy valami érdekessel találkozott, de nem volt ideje elolvasni, majd később nem találta meg. Bár Facebook a nem régen bevezetett mentés opcióval részben orvosolta a problémát, mi úgy gondoljuk, ez még mindig nem összevethető egy fórumbeli kereséssel.

Legjobb példa erre a fórum archívumunk, ami az archivum.masodikvh.hu linken érhető el. Nagyon kevés helyen hirdetjük (mindössze egy-egy link mutat rá), mégis naponta több tucat ember talál az oldalra a keresők által. Ennek oka, hogy több olyan hasznos eszmecsere is folyt a különböző témákban, aminek a kulcsszavaira gyakran keresnek, kerestek.

Sajnos ezekkel a hozzászólásokkal (amiknek a megírási ideje pont annyi, mintha valaki a fórumba tenné ezt meg), ez a kereshetőség veszik el. Ki tudja, ha most az összes Facebook hozzászólást áthoznánk a fórumra, akkor hány ember találna ott hasznos információt (amit éppen kérdezni akart, vagy csupán érdeklődésből olvasott el). S hány találat lenne rá a keresőkben.

Lehetne még folytatni, hogy miért érdemesebb a fórumot használni, de valószínűleg ez a legfontosabb oka. Amit oda ír valaki, annak nyoma marad. Remélhetőleg sokáig.

Remélhetőleg ez a kis iromány pár embert ösztönöz arra, hogy a Facebook helyett a fórumunkat válassza. Ezenfelül várjuk ötleteiteket is (akár a fórumba, akár az info@masodikvh.hu e-mail címre), hogy Ti hogyan próbálnátok meg a közösségi oldalról áthozni ezeket a hasznos információkat!