2012. február 26., vasárnap

Helyzetjelentés 1.

Lassan egy hete, hogy elkezdtük az oldal átalakítását.

Ezen idő alatt több olyan levél is érkezett, hogy mikor leszünk kész várhatóan a munkákkal. Sajnos nem minden ilyen jellegű levélre van időnk válaszolni, ezért globálisan itt írnám le. Az átalakítást a szabadidőnkben csináljuk, annak a 99%-át erre használjuk fel. Pontos dátumot azonban ennek függvényében sem tudunk mondani. Azonban egy pár infót megosztanánk veletek a munkáról:
  • A fórum átalakítása 99%-ban kész, a hozzászólások (maximum egy-két kivétellel) mind megmaradtak.
  • Az oldal kinézete kezd összeállni, még néhány helyen alakítások vannak (pl. menüsor).
  • Az eddigi hosszú url címek helyett átlátható, könnyen érthető, rövidebb címek lesznek.
Jelen pillanatban ezeket a mondatokat már biztosan állíthatjuk. Az újítások természetesen nem csak a regisztrált felhasználókat fogja érinteni, hanem minket, cikkírókat, publikálókat is. Remélhetőleg sikerül egy olyan adminisztrátor felületet létrehoznunk, ahol gyorsan és könnyedén tudunk majd cikkeket tenni az oldalra.

Hamarosan újabb infókkal jelentkezünk.

2012. február 20., hétfő

Átalakítás

A mai napon elkezdtük az oldal átalakítását. Már egy jó ideje tervezzük a weblap teljes átalakítását.

A következő újításra lehet számítani:
  • Teljesen új kinézet
  • Megújult fórum
  • Telefonra optimizált oldal
  • Gyorsabb weblap elérés
  • Kiemelt cikkek rész átalakítása
A célunk többek között még a weboldal egyszerűsítése, a feleslegesebb menüpontok, oldalsávok megszüntetésével.

Az átalakítás ideje alatt a fórum, a hozzászólások rész és a regisztráció nem elérhető, ezzel megelőzve az adatvesztést. Akik a közelmúltban regisztráltak, elképzelhető, hogy újból meg kell majd tenniük ezt. Illetve a fórum utolsó hozzászólásai is elveszhetnek. Mivel a hírlevelet nem érinti az átalakítás, így arra továbbra is fel lehet iratkozni.

Sajnos ez az átalakítás nem kis munka, és mivel a szabadidőnkben csináljuk, mindenképpen a türelmeteket kérjük. Itt, a gépházban folyamatos és részletes helyzetjelentés várható. A masodikvh.hu portálon csak a legfontosabb részleteket tüntetjük fel!

Kérdéseiteket, ötleteiteket, véleményeteket várjuk itt a megjegyzésekben.

2012. február 9., csütörtök

Emlékművek

Megújult az emlékművek menüpont. Mostantól külön aldomain címet is kapott ez a rész: http://emlekmuvek.masodikvh.hu


Hogy miért tartjuk ennyire fontosnak ezt a részt? Erre a választ a bevezető szövegünkből idézem:

Emlékművek. Hideg kő és/vagy fém mementói a múlt eseményeinek, a múlt embereinek és tetteiknek. Hidegek - mégis élnek. Naponta elmegyünk mellettük, mégis ritkán állunk meg, olvasunk el néhány nevet, és hajtunk fejet. Mégis: a múlt eképpen van velünk nap mint nap. Létükkel emlékeztetnek elődeinkre, akik vészterhes időkben álltak helyt - a máért.

Ezek az elődök nem akartak emlékművet maguknak; nem kérték, hogy nevüket kőbe vésett feliratok hirdessék a jövő generációi előtt - de kiérdemelték. Mert akkor, amikor az ő idejük volt, olyat tettek, amit más nem.

A mi dolgunk, hogy időnként megálljunk, elolvassunk néhány nevet, és fejet hajtsunk. És hogy ápoljuk ezen elődök emlékét - tehát az emlékműveiket. Az is a mi dolgunk, hogy mindazok sírját, akiké még fellelhető, ápoljuk, gondozzuk. Amennyire ez lehetőségünkből telik.

Oldalunk nem pénzzel gazdálkodó szervezet, hogy restaurálási és állagmegóvási munkákkal segíthesse ezt, de valamit mégis tehetünk: képen örökítjük meg azokat az emlékműveket, amelyek hordozzák a múlt örökségét, hirdetik őseink helytállását a történelem viharai közepette.

http://emlekmuvek.masodikvh.hu

2012. február 5., vasárnap

Helyzetjelentés

Egy kicsit elmaradtak mostanában a bejegyzések itt a gépházban. Az oldalra azonban változatlanul kerülnek fel a cikkek szép számban. A látogatottságunk is folyamatosan nő, ami azt mutatja, jó irányba haladunk.

Ezenkívül újra felhívnánk a figyelmet, hogy aki szívesen megosztaná másokkal is tudását Magyarország legdinamikusabban fejlődő második világháborús portálján, annak most lehetősége van bekerülni a szerkesztői stábba.

Várjuk olyan emberek jelentkezését is, akik nem annyira jártasak a témában, de szívesen segítenék az oldal fejlődését, hiszen lehetőség van például játéktesztek, filmbemutatók, érdekességek írására is. A nyelvtudással rendelkező lelkesebbek pedig fordítói munkát is vállalhatnak.
Amit kérünk a jelentkezéshez: teljes név, oldalon használt becenév, kor, lakhely, érdeklődési kör, hobbi.

Részletes információk és jelentkezés az info@masodikvh.hu vagy az info@masodikvh.com email címen lehetséges.